De juiste volgorde bij het bouwen of renoveren

Een goede bouwtekening is belangrijk voor een renovatie of het bouwen van een huis. Een bouwtekening wordt gemaakt door een architect. Wanneer u de door u gekozen architect de bouwtekening laat maken, moet u hem eerst al uw wensen te kennen geven, waarmee hij tijdens het ontwerpen van de bouwtekening rekening moet houden. Als de bouwtekening klaar is, met alle technische gegevens en de te gebruiken materialen, moet hij worden goedgekeurd voordat men de volgende stap kan maken. Is de bouwtekening goedgekeurd door de instantie die daar zeggenschap over heeft dan kan een bouwondernemer gezocht worden. U moet uiteindelijk die bouwondernemer nemen waarbij u een goed gevoel heeft.

De bouwondernemer

Om te beginnen kunt u de website van BouwbedrijfNederland bezoeken. Hierop staan alle bouwbedrijven die zich hebben geconformeerd met de door deze instantie gestelde eisen ook die van u regio zoals ook van het Bouwbedrijf Twenterand. Vraag bij verschillende door u gekozen bouwbedrijven offertes aan. De offertes van deze bouwbedrijven zijn duidelijk en overzichtelijk. Voor het bepalen van welk bouwbedrijf u kiest moet u niet alleen uitgaan van de prijs. Neem dat bouwbedrijf waarbij u denkt dat u het prettigst mee kan onderhandelen en werken. U moet het bouwbedrijf kunnen vertrouwen ook al bent u zelf niet aanwezig.

Afspraken vastleggen

Voordat u de opdracht geeft dat het bouwbedrijf kan gaan beginnen met de bouw of renovatie moet u eerst nog eens met de ondernemer rond de tafel gaan zitten voor een goed en uitvoerig gesprek. Neem de offerte die hij heeft aangeleverd stap voor stap door. Bespreek alle punten en leg de gemaakte afspraken vast in een contract waardoor problemen die tijdens of na de bouw of renovatie kunnen ontstaan gemakkelijk opgelost kunnen worden.


 

 

Uw Bedrijf hier?