Bouwen is leerzaam om zelf te doen, zo lang het een kleine verbouwing betreft. Zodra het echter het bouwen van een huis wordt of een grote renovatie, is het verstandig om de werkzaamheden te laten uitvoeren door een betrouwbaar bouwbedrijf. Voordat u echter zover bent, moet u eerst een bouwtekening laten maken door een architect. Bespreek met de architect uw wensen door, zodat hij tijdens het maken van de bouwtekening daarmee rekening kan houden. Als de tekening klaar en goedgekeurd is kan met de bouw worden begonnen zodra u een bouwondernemer heeft aangenomen.

De bouwondernemer zoeken

Voor het uitzoeken van een betrouwbare bouwondernemer kunt u de website van BouwbedrijfNederland bezoeken. Ook de bouwbedrijven in De Ronde Venen zijn hierop vermeld.

Meerdere offertes aanvragen.

Heeft u er een paar bouwondernemingen uitgezocht, waarvan u denkt dat u er prettig mee samen zou kunnen onderhandelen, is het verstandig bij die ondernemingen een offerte aan te vragen. Vergelijk de offertes aandachtig en maak vervolgens een beslissing voor het juiste bouwbedrijf. Beslis niet alleen op de prijs van de offerte. Kies dat bouwbedrijf waarbij u goed gevoel heeft. Bespreek de offerte met het ondernemer punt voor punt door en leg de eventueel onderling gemaakte afspraken vast in een contract. Daarna kan met de bouw worden begonnen.


 

 

Uw Bedrijf hier?